Samen sterker mbo

ID College en ROC Leiden bieden samen inspirerend mbo-onderwijs aan. Wij fuseren uiterlijk in 2018, maar streven naar een fusie in 2017. Wij zijn een krachtige, sprankelende en energieke school waar iedereen bij wil horen. Waar studenten graag voor om willen rijden. Waar bedrijven en instellingen mee willen samenwerken. En waar mensen graag bij willen werken.

De student staat bij ons centraal. Wij bieden kleinschalig onderwijs waarin persoonlijke aandacht voorop staat. Studenten die een opleiding beginnen bij ID College en ROC Leiden zijn gegarandeerd van een goede opleiding, die zij af kunnen maken.

Doel van de samenwerking is het verhogen en versterken van de kwaliteit van het onderwijs en het opleidingsaanbod. Door de samenwerking is de continuïteit van beide scholen gewaarborgd. Uitgangspunt is dat beide scholen elkaar aanvullen en het beste uit elkaar naar boven halen, dus 1 +1 = 3. Vanaf studiejaar 2017 – 2018 bieden we alle opleidingen aan in 7 gezamenlijke MBO Colleges.

Samen sterker mbo!

 
Laatste update veelgestelde vragen: 3 februari 2017

Alle opleidingen op de website

Op onze website vind je nu al alle opleidingen van ID College en ROC Leiden bij elkaar. Voor sommige opleidingen kun je kiezen of je je wilt aanmelden bij ID College of ROC Leiden. Dit hangt af van de stad waar je de opleiding wilt gaan volgen. In Leiden geven we dezelfde opleidingen en die gaan we samenvoegen. Daarom kan je je voor deze opleidingen bij 1 van de scholen aanmelden. Deze opleidingen geven we vanaf augustus 2017 samen. Je krijgt dus het beste van twee scholen.


Pers is welkom tijdens onze open dagen en informatiemiddagen. Zij kunnen persoonlijk kennismaken met onze opleidingen, docenten/voorlichters en studenten. Voor persvragen:
- Jeroen Bos (woordvoerder ID College, 06 – 53 66 03 69, jbos@idcollege.nl) of
- Karin Harkema (persvoorlichter ROC Leiden, 071 - 582 4751 of 06 - 24 55 33 01).


Ja, voor alle opleidingen die in de brochure en op de website staan, kunnen studenten zich aanmelden via de website van ID College of ROC Leiden. Omdat een student vanaf augustus 2017 start in een van de gezamenlijke MBO Colleges, maakt het niet uit bij welke school hij of zij zich aanmeldt. Een aantal opleidingen in Leiden worden zowel door ROC Leiden als ID College aangeboden. De aanmeldingen richting Economie in Leiden gaan via ROC Leiden en de aanmeldingen voor opleidingen richting Welzijn via ID College. Hieronder vind je een overzicht van richtingen in Leiden en waar de student zich ervoor kan aanmelden.


Na aanmelding voor een opleiding start het intake-proces automatisch op. De intake gebeurt vanuit de gezamenlijke (nieuwe) MBO Colleges.


Een diploma dat de student bij ROC Leiden of ID College behaalt is een volwaardig mbo-diploma dat voldoet aan de kwaliteitseisen die aan een mbo-opleiding worden gesteld. Formeel start een student een opleiding bij ROC Leiden of ID College en rondt deze af als beide roc’s gefuseerd zijn. Het is nog niet bekend welke naam formeel op het diploma komt te staan. We doen ons best deze overgang zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Het diploma dat een student behaalt voldoet hoe dan ook aan alle eisen.


De samenwerking tussen ROC Leiden en ID College betekent dat de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs is gegarandeerd. Studenten die nu kiezen voor ROC Leiden of ID College starten met ingang van studiejaar 2017 – 2018 in een gezamenlijk MBO College van ROC Leiden en ID College.


Ook bij de samenwerking tussen ID College en ROC Leiden blijven kleinschaligheid en persoonlijke aandacht twee belangrijke pijlers voor de ontwikkeling van onze studenten. De studenten krijgen les van een klein docententeam (maximaal 25 docenten) die de studenten goed kennen. Binnen een team zijn er maximaal 300-500 studenten. Bovendien heeft iedere student een eigen studieloopbaanbegeleider die hem helpt bij het plannen van de opleiding, examens, keuzedelen en stages.


Verbouwingen en verhuizingen in voorjaar 2017
Vanaf januari 2017 starten de werkzaamheden op locatie LMS om de 4e etage gereed te maken voor de komst van team Economie van ID College. Vanaf april 2017 starten dan de gefaseerde werkzaamheden voor alle overige verdiepingen van locatie Lammenschans.

Vanaf mei 2017 wordt er ook gestart met de werkzaamheden voor de nieuwbouw en renovatie van de Storm Buysingstraat. Team economie verhuist in maart van locatie Storm Buysingstraat naar locatie Lammenschans en team Uiterlijke Verzorging enkele weken later naar de locatie Vijf Meilaan 210.

Verbouwingen en verhuizingen voor definitieve huisvestingsplannen 2018 (onder voorbehoud)
In augustus 2018 zijn de locaties Lammenschans en Storm Buysingstraat gereed voor de definitieve huisvesting van alle MBO Colleges in Leiden. Vanaf augustus 2018 maken we geen gebruik meer van de locaties Centraal Station en de Vijf Meilaan 210. Hierdoor ontstaat per augustus 2018 de onderstaande verdeling over de locaties in Leiden:

Onderwijsteams binnen locatie Lammenschans (per 1 augustus 2018)
Uitvoeringslocatie opleidingen:
•Economie
•Techniek & ICT
•Toerisme & Recreatie
•Bakkerij & Horeca
•Facilitaire Dienstverlening
•Welzijn

Het college van bestuur en de stafdiensten (HRM, Planning & Control, Marketing & Communicatie en Onderwijs) worden ook gevestigd op de locatie Lammenschans.

Onderwijsteams binnen locatie Storm Buysingstraat (per 1 augustus 2018)
Uitvoeringslocatie opleidingen:
•Uiterlijke Verzorging (kappen en schoonheidheidsverzorging)
•Sport & Bewegen
•Orde & Veiligheid
•Entree

•De VAVO zal ook gehuisvest worden op de locatie Storm Buysingstraat.

Onderwijsteams binnen locatie Breestraat
Uitvoeringslocatie opleidingen:
•Gezondheidszorg

Onderwijsteams binnen locatie Zernikedreef
MLO

Onderwijsteams binnen locatie Gitstraat
Bouwtechniek

%MCEPASTEBIN%


Het gaat om de volgende opleidingen:

 Verzorgende-IG

 Medewerker Steriele medische hulpmiddelen

 Combinatie Verzorgende IG/Medewerker maatschappelijke Zorg

 Opleidingen Maatschappelijke zorg

 Doktersassistent

 Tandartsassistent

 Apothekersassistent

 Verpleegkundige


In Leiden gaan we de zorgopleidingen van het contractonderwijs ook geven aan de Breestraat. Daarnaast blijft ID College het contractonderwijs verzorgen vanuit de vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer.


In Leiden! Het kan wel zo zijn dat er (tijdelijk) verhuisd wordt om alle locaties klaar te maken voor het onderwijs van de toekomst. Dit kan gevolgen hebben voor studenten die studeren op de locaties Centraal Station, Lammenschans, Vijf Meilaan en de Storm Buysingstraat. In augustus 2018 verlaten we de locatie Centraal Station en de Vijf Meilaan. De studenten die hier studeren verhuizen naar de locatie Lammenschans of de Storm Buysingstraat in Leiden. De locatie Lammenschans blijft een onderwijslocatie. We gaan dit gebouw verbouwen zodat het beter geschikt is voor modern middelbaar beroepsonderwijs waarin studenten veel persoonlijke aandacht krijgen. De locatie aan de Storm Buysingstraat gaan we de komende tijd verbouwen en uitbreiden.

Het Middelbaar Laboratoriumonderwijs blijft gevestigd in de Hogeschool Leiden en de bouwopleidingen in de locatie aan de Gitstraat.


Pers is welkom tijdens onze open dagen en informatiemiddagen. Zij kunnen persoonlijk kennismaken met onze opleidingen, docenten/voorlichters en studenten. Voor persvragen:
- Jeroen Bos (woordvoerder ID College, 06 – 53 66 03 69, jbos@idcollege.nl) of
- Karin Harkema (persvoorlichter ROC Leiden, 071 - 582 4751 of 06 - 24 55 33 01).


Deze website maakt gebruikt van cookies
sluiten