Zuid-Holland Hawks behalen derde plaats tijdens Skills The Finals

vrijdag 17 maart 2017

De ontknoping van het kampioenschap voor vmbo'ers vond tijdens Skills The Finals plaats op donderdag 16 maart in RAI Amsterdam. Hier streden 345 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun wedstrijdrichting. Er waren elf vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo, zoals voertuigentechniek, ICT, economie en tuinaanleg. HTMLBericht De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: ‘beste provincieteam’ en ‘beste school per wedstrijdrichting’. De gouden medaille ging naar het provincieteam Brabant Bulls. De Zeeland Sharks wonnen zilver en de Zuid-Holland Hawks behaalden brons.

Het Zuid-Hollandse team werd gecoacht door Max en Joeri, studenten Sport en Bewegen van ROC Leiden. Mede door hun enthousiasme hebben de leerlingen van de vmbo-scholen met veel plezier de kwalificatie, de teambuilding en de finale doorlopen.

Beste scholen per wedstrijdrichting:
Bloem & Design: Citaverde College, Heerlen (Limburg)
Bouwen, Wonen & Interieur: Stedelijk Vakcollege, Zutphen (Gelderland)
Economie: Clusius College, Alkmaar (Noord-Holland)
Elektrotechniek: Gomaruscollege, Groningen (Groningen)
Horeca: Edudelta College, Middelharnis (Zuid-Holland)
Informatie & Communicatietechnologie: Grienden College, Sliedrecht (Zuid-Holland)
Media & Vormgeving: Grafisch Lyceum, Rotterdam (Zuid-Holland)
Organisatie & Promotie: Van Maerlant, Den Bosch (Noord-Brabant)
Tuinaanleg: Dollard College, Winschoten (Groningen)
Voertuigentechniek: Sondervick College, Veldhoven (Noord-Brabant)
Zorg & Welzijn: Dr. Nassaucollege, Assen (Drenthe)

Bekijk alle foto's van de finale via: http://fotobank.worldskillsnetherlands.nl/SkillsTalents/Skills-Talents-2017/Finale

16 T/M 18 MAART 2017 RAI AMSTERDAM
Wie, wat, waar en waarom? Skills The Finals is hét evenement als het gaat om vakwedstrijden in het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de honderden finalisten te zijn die van 16 tot en 18 maart in de RAI Amsterdam strijden voor de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. Gedurende drie dagen staat de RAI in het teken van de Nationale Kampioenschappen. Elf Skills Talents finales (vmbo), 35 Skills Heroes finales (mbo) en vier internationale Skills Plus finales (mensen met een arbeidsbeperking). En het leuke is dat iedereen daar bij aanwezig mag zijn! 

Terug
Deel dit:
Deze website maakt gebruikt van cookies
sluiten