Horeca

Staat gastvrijheid bij jou bovenaan?

Werken in de horeca is veelzijdig. Misschien vind je het geweldig om in een café achter de bar drankjes klaar te maken. Misschien bedien je graag mensen in een restaurant. Ben je gastheer of gastvrouw, dan ontvang je de gasten en begeleid je ze naar hun tafel. Als het aan jou ligt, hebben ze een geweldige middag of avond uit. Is het hotel voor jou dé werkplek, dan zorg je elke dag voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Het kan ook zijn dat jouw passie in de keuken ligt. Daar maak je menu’s klaar waar mensen nog lang enthousiast over napraten. In de horeca vorm je samen één familie. Als alle gasten weg zijn, is er even tijd voor plezier met elkaar. Tijd om de fooien te tellen. Om samen nog wat te drinken en om zo de dag af te sluiten. Proost! Op een goed begin van je horecaopleiding.

Alle mensen die in de horeca werken, hebben gekozen voor een prachtig vak. Je kunt daarin al je talenten kwijt en heel succesvol zijn. Als team – gastheer/-vrouw, bediening en keuken – zorg je ervoor dat je gasten het helemaal naar hun zin hebben. Je kunt op verschillende niveaus gaan werken. In een grote fastfoodketen of een exclusief restaurant. In het eetcafé om de hoek of de keuken van het ziekenhuis. 

Als kok maak je op basis van recepten gerechten klaar. Je weet alles over producten en materialen. En kent vele verschillende kooktechnieken. Ook weet je bijvoorbeeld hoe je een menukaart samenstelt. Je werkt planmatig en hygiënisch en hebt kennis van inkoop en voorraadbeheer.

Als leidinggevende keuken ben je de schakel tussen het management en het personeel. Je geeft leiding aan medewerkers in de keuken. Je zorgt dat het bedrijf goed draait en bent verantwoordelijk voor de bedrijfs- en productieprocessen. Je weet hoe je personeelsplanningen en afdelingsplannen maakt.

Als gastheer/gastvrouw ben je het gezicht van het horecabedrijf. Je ontvangt, begeleidt en adviseert je gasten en zorgt dat ze na afloop met een tevreden gevoel naar huis gaan. Daar heb je vakkennis voor nodig, kennis van de gerechten én van de dranken die daarbij passen. Ook sociale en commerciële vaardigheden zijn belangrijk. Daarnaast verwerk je administratieve gegevens en bereid je de dagelijkse werkzaamheden dagelijks goed voor en sluit deze ook weer af.

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw kan je zelfstandig leidinggeven aan een brigade van bedienend personeel. Als leidinggevende bediening ben je de schakel tussen het management en het personeel. Je geeft leiding aan medewerkers in het restaurant. Je zorgt dat het bedrijf goed draait en bent verantwoordelijk voor de bedrijfs- en productieprocessen. Ook maak je personeelsplanningen en afdelingsplannen.

Als manager/ondernemer horeca ben je vaak leidinggevende in een restaurant of hotel. een eigen (horeca)onderneming beginnen. Je kunt overal binnen het bedrijf meewerken. Voor dit vak moet je flexibel, stressbestendig en sociaal vaardig zijn.

 

Locatie Horeca
ROC Leiden Centraal Station
Bargelaan 190
2333 CW Leiden
(071) 582 40 00
horeca@rocleiden.nl
Deel dit:

De opleidingen

Niveau 2   BOL, BBL   

Niveau 4   BBL   

Niveau 3   BOL, BBL   

Niveau 3   BOL, BBL   

Niveau 4   BBL   

Niveau 4   BOL   

Niveau 4   BOL   

Deze website maakt gebruikt van cookies
sluiten