Bakkerij

Vanaf de eerste dag van je studie al écht aan de slag in de bakkerij

Jij geniet als je een bakkerswinkel binnenstapt. Van de geur van versgebakken brood en de kleuren van het gebak en de bonbons. Het lijkt jou heerlijk om de lekkerste taarten en broden te bakken. Om mensen enthousiast te maken voor jouw gebak en chocolade. Om klanten te laten genieten van de geur van vers brood. Een bakkersopleiding geeft je die kans. Je bent niet bang om vroeg op te staan, om er zo voor te zorgen dat alles wat je maakt écht vers is. Je bakt allerlei soorten brood, van witbrood tot speciaal brood. Ook maak je prachtige taarten, bonbons en kunstwerken van marsepein of chocolade. Allemaal gemaakt aan de hand van verrassende recepten. Jij zorgt ervoor dat jouw klanten met iets lekkers naar huis gaan. En ze komen steeds weer terug omdat ze genieten van jouw producten. Een groter compliment is er toch niet?

Als brood- en banketbakker ben je een creatieve vakman of -vrouw. Heb je hart voor het vak, dan moet jouw product straks mooier en lekkerder zijn dan bij de concurrent. In deze baan kun je al je energie kwijt. Je maakt mensen blij met bijvoorbeeld een mooie verjaardagstaart of een knapperig vers brood. Kijk daarom snel welke opleiding bakkerij bij jou past.

Als uitvoerend bakker ben je vooral bezig met het bereiden van bakkerijproducten. Dat kunnen zowel brood- als banketproducten zijn. Je werkt onder leiding van een zelfstandig werkend bakker, een leidinggevende bakkerij of de ondernemer zelf.

Als zelfstandig werkend (brood en banket)bakker bak je brood, broodproducten en banket in allerlei soorten. Bij de meeste bakkers vind je tegenwoordig een enorm assortiment. Kijk maar eens rond in een bakkerij of bij een grote supermarkt. Een heel creatief vak waarin je veel van je eigen smaak en ideeën kwijt kunt.

Als patissier kun je aan de slag bij een (ambachtelijke) banketbakkerij, maar vaker werk je bij een patisserie. Dit is een bakkerij gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Ook bijvoorbeeld een hotel heeft nog wel eens een eigen patissier in dienst.

Als leidinggevende bakkerij ben je de schakel tussen het management en het personeel. Je geeft leiding aan medewerkers in de bakkerij, zorgt ervoor dat het bedrijf goed draait en bent verantwoordelijk voor de bedrijfs- en productieprocessen.

Locatie Bakkerij
ROC Leiden Centraal Station
Bargelaan 190
2333 CW Leiden
(071) 582 40 00
bakkerij@rocleiden.nl
Deel dit:

De opleidingen

Niveau 2   BOL, BBL   

Niveau 4   BOL, BBL   

Niveau 4   BBL   

Deze website maakt gebruikt van cookies
sluiten